IMG 0012Als u gaat (ver)bouwen, moet u rekening houden met bepaalde bouwtechnische eisen die gelden voor uw bouwwerk.  Uw bouwwerk mag immers geen gevaar voor u en uw omgeving opleveren. 

Daarom gelden er eisen voor veiligheid (sterkte van het gebouw en brandveiligheid), gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid. Deze eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Om ervoor te zorgen dat bouwwerken aan de minimumeisen voldoen, zijn er bepaalde grenswaarden vastgelegd. Bijvoorbeeld de minimale hoogte van het plafond, de minimale brandwerendheid van tussenmuren en de minimale capaciteit van de ventilatie.

Alle bouwwerken moeten voldoen aan het Bouwbesluit, ook de bouwvergunningsvrije bouwwerken. Als u een bouwvergunning aanvraagt, controleert uw gemeente of uw bouwplan aan het Bouwbesluit voldoet. U blijft er echter zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit.

BBHV kan het bouwplan vooraf beoordelen of voldaan wordt aan de brandveiligheidseisen zoals gesteld in het (vigerende) bouwbesluit.

Aspecten die aan de orde komen zijn:

  • Brand- en Subbrandcomparimentering
  • Rookcompartimentering
  • Sterkte van de (hoofd)draagconstructies
  • Ontvluchting van personen
  • Brandveiligheidsinstallaties

De beoordeling wordt gepresenteerd in een duidelijke rapportage en begeleidende tekening(en). Deze rapportage kan indien gewenst ook worden gebruikt bij de aanvraag omgevingsvergunning.

Wilt u een bouwplantoetsing door BBHV laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op voor meer informatie.

 <terug>